Diákszimpózium a kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban

2017. november 25-én, szombaton a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium megrendezte immár hetedik Diákszimpóziumát. Az iskola tehetséggondozó rendezvényére mely 2011-ben indult útjára olyan 12-16 éves diákok jelentkezését várták, akik szívesen beszélnek – a tananyagon túli – önálló kutatásukról bármilyen társadalom vagy természettudományi témában. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen a diákok szóbeli szereplésére, illetve hogy azok a diákok is sikerélményhez juthassanak, akik a hagyományos tanulmányi versenyeken nem szoktak indulni. Tanszékünket az a megtisztelés érte, hogy a szimpózium szervezői idén Gellérfi Gergőt kérték fel, tartson előadást az egybegyűlt diákoknak továbbá, hogy vegyen részt a Társadalomtudomány I. szekció zsűrije munkájában. Gergő örömmel tett eleget a gimnázium kérésének.

A Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék sok szeretettel gratulál a Diákszimpóziumon résztvevő diákoknak igényes előadásaikért, az arra őket felkészítő tanároknak, a gimnáziumnak és a szimpózium szervezőinek pedig a színvonalas rendezvényért!


A szimpózium képekben

A résztvevő diákoknak 10 perc állt a rendelkezésükre arra, hogy témájukat ismertessék, majd a hallgatóság és a zsűri kérdéseire kellett felelniük.


A szekció végén a zsűri összesítette a versenyzők pontszámait, felállította a sorrendet, majd egyenként értékelte az előadóknak saját szereplésüket, praktikus tanácsokkal látva el őket jövőbeli előadásaikkal kapcsolatban.


Gergő Graffitik Pompeiben. Mit rejtett el a vulkáni hamu? című előadására a gimnázium aulájában került sor.


Az eredményhirdetést szintén a gimnázium aulájában tartották, ahol a résztvevőket és felkészítő tanárokat emléklappal díjazták, a helyezettek pedig oklevéllel és könyvjutalommal gazdagodtak.

Share This: